Δήμητρα Πλάκα

Αρχαιολόγος
Φιλόλογος Καθηγήτρια
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

Αποφάσισα για πρώτη φορά να συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρινόμενη στο τιμητικό κάλεσμα του Δημήτρη Βόσνου και συμπαρατασσόμενη στον αγώνα του «Για Την Τρίπολη»,γιατί ως υπεύθυνος πολίτης πιστεύω πως μόνο με την ενεργητική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αναδείξουμε και προβάλλουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό και με άμεση ενεργοποίηση των δυνάμεών μας αξιοποιώντας τους αρχαιολογικούς χώρους,τα Μουσεία,τις παραδόσεις και την ιστορική κληρονομιά του Δήμου μας μπορούμε να ενισχύσουμε την τουριστική προβολή του σε συνεργασία με όλους τους φορείς για να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των επισκεπτών στα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία του τόπου μας, γιατί ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει στον πολιτισμό αξία και εξωστρέφεια για την προβολή του Δήμου μας στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Απαιτείται συστράτευση ,ενότητα και πίστη στους στόχους μας, ώστε ο Δήμος Τρίπολης να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης ενδιαφέροντος κι ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων.

Βιογραφικό

Έχω γεννηθεί στην Κομοτηνή και κατάγομαι από την Τρίπολη,όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Είμαι μητέρα δύο παιδιών και πτυχιούχος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Προϊστορική και Κλασσική Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης. Επί σειρά ετών παρακολούθησα σεμινάρια Φιλοσοφίας, Αριστοτελικών και Πλατωνικών Σπουδών (Ευ.Μουτσόπουλου) και είχα συμμετοχή και παρουσίαση σε συνέδριο με θέμα «Ιστορία και θετικισμός»(1987-1992) που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη του Ν,Μεσσηνίας. Δραστηριοποιήθηκα ως μέλος της Εταιρείας Ρωμαϊκών Σπουδών και του Κυπριακού Σπιτιού Αθηνών. Εργάστηκα ως αρχαιολόγος κατά τα έτη 1992-1998 στην Ε΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων(Μουσείο Τρίπολης) κατά την διενέργεια ανασκαφών και συνανασκαφών με ξένες αποστολές (γερμανική του Παν/μιου Μarburg,νορβηγική σε συνεργασία με την αμερικανική,γαλλική και ιταλική σχολή) και ειδικότερα:

 • Ανασκαφή Τεγέας και καταγραφές ευρημάτων Μουσείου Τεγέας και Βαλαβανείου αποθήκης μουσείου (1992).
 • Ανασκαφή Τεγέας και συνανασκαφή Νορβηγικού Ινστιτούτου υπό τον καθ.Eric Oestbye στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς (1993).
 • Ανασκαφή Προϊστορικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Αγιωργιτίκων και Μεταλλουργικών κλιβάνων Στενού Αρκαδίας.Μελέτη και καταγραφή ευρημάτων (1994).
 • Ανασκαφή Βίλλας Ηρώδη Αττικού στην αρχαία Εύα (Λουκού) Κυνουρίας (περιοχής Δολιανών) (1995,1996).
 • Ανασκαφική έρευνα στο Παλλάντιο Αρκαδίας (1997).
 • Κατά την διάρκεια των παραπάνω ετών διετέλεσα ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς-ανασκαφικούς χώρους σε συλλόγους και αρχαιολογικές σχολές και εργάστηκα ως ξεναγός-συνοδός σε τουριστικά γραφεία όπως SALAMINIA TRAVEL,SUN VIEW στην Αθήνα.

  Επίσης,εργάστηκα ως ωρομίσθια καθηγήτρια φιλολογίας στην Μεγαλόπολη (1997/8) και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια της Αθήνας.Επίσης,διατήρησα δική μου ατομική επιχείρηση παράδοσης φιλολογικών μαθημάτων στην Τρίπολη.Στη συνέχεια εργάστηκα ως ωρομίσθια παιδαγωγός στο ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Αρκάδειον» και το 2009 εργάστηκα στο ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) του Υπουργείου Παιδείας ως Υπεύθυνη του Ν.Αρκαδίας στο Πρόγραμμα «Οδυσσέας» που αφορά την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες. Σήμερα,εργάζομαι ως φιλόλογος στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόσνου στην Τρίπολη.

  Δημοσιεύσεις

  Στο περιοδικό Διεπιστημονική Επιθεώρηση,τεύχος 2.άρθρο «Ο Σουρρεαλισμός στον κινηματογράφο,στο έργο του Μπονουέλ Βιριδιάνα»(1990).

  Διδακτική εμπειρία

  • Ωρομίσθια καθηγήτρια φιλολογίας στην Μεγαλόπολη (1997/8)
  • εργαζόμενη ως Διδάσκουσα σε φροντιστήρια (Βραχνού στα Κ.Πατήσια και Βόσνου στην Τρίπολη)
  • Επίσης,διατηρούσα δική μου ατομική επιχείρηση παράδοσης φιλολογικών μαθημάτων στην Τρίπολη.
  • Εν συνεχεία εργάστηκα ως ωρομίσθια παιδαγωγός στο ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Αρκάδειον»
  • Tο 2009 εργάστηκα στο ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) του Υπουργείου Παιδείας ως Υπεύθυνη του Ν.Αρκαδίας στο Πρόγραμμα «Οδυσσέας» που αφορά την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες.

  Προϋπηρεσία

  Εργαζόμουν ως ωρομίσθια αρχαιολόγος κατά τα έτη 1992-1998 στην Ε΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων(Μουσείο Τρίπολης)κατά την διενέργεια ανασκαφών και συνανασκαφών με ξένες αποστολές (γερμανική του Παν/μιου Marburg,νορβηγική σε συνεργασία με την αμερικανική,γαλλική και ιταλική σχολή) και ειδικότερα:

  • Ανασκαφή Τεγέας και καταγραφές ευρημάτων Μουσείου Τεγέας και Βαλαβανείου αποθήκης μουσείου (1992).
  • Ανασκαφή Τεγέας και συνανασκαφή Νορβηγικού Ινστιτούτου υπό τον καθ.Eric Oestbye στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς (1993).
  • Ανασκαφή Προϊστορικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Αγιωργιτίκων και Μεταλλουργικών κλιβάνων Στενού Αρκαδίας.Μελέτη και καταγραφή ευρημάτων (1994).
  • Ανασκαφή Βίλλας Ηρώδη Αττικού στην αρχαία Εύα (Λουκού) Κυνουρίας (περιοχής Δολιανών) (1995,1996).
  • Ανασκαφική έρευνα στο Παλλάντιο Αρκαδίας (1997).

  Τέλος,κατά την διάρκεια των παραπάνω ετών διετέλεσα ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς-ανασκαφικούς χώρους σε συλλόγους και αρχαιολογικές σχολές και εργάστηκα ως ξεναγός-συνοδός σε τουριστικά γραφεία όπως SALAMINIA TRAVEL,SUN VIEW στην Αθήνα & DESTINO TOURS στην Τρίπολη.

  ← Επιστροφή