Ιωάννης Κολοβός

Τοπογράφος μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Βιογραφικό

Λέγομαι Γιάννης Κολοβός του Γεωργίου και της Σταμάτας και γεννήθηκα στην Τρίπολη το 1954.

Η μακρινότερη καταγωγή μου, από τους παππούδες είναι από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, την Μάνη και του Μάναρη.

Φοίτησα στο 1ο Γυμνάσιο της Τρίπολης και αποφοίτησα, από το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών, λόγω τότε, φροντιστηριακών αναγκών

Είμαι τοπογράφος μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, λάτρης των μαθηματικών, της Ελληνικής γλώσσας και φιλοσοφίας, της λαϊκής παράδοσης και λαϊκής σοφίας, με έντονες οικολογικές ευαισθησίες.

Ανήκω στην «Αθέατη πλευρά του φεγγαριού» της γενιάς του Πολυτεχνείου, αφού υπήρξα φοιτητής από το 1970-71. Αριστερότερα τοποθετημένος τότε, σήμερα δηλώνω κεντροαριστερός από το 1974. Είμαι λίγο αγύριστο κεφάλι λόγω και της Μανιάτικης καταγωγής, όπως μου καταμαρτυρούν, για την οποία και υπερηφανεύομαι αλλά διαλλακτικός αν με μεταπείσεις. (πράγμα σχετικά δύσκολο)

Μετά το πολυτεχνείο δραστηριοποιήθηκα στην Τρίπολη αρχικά σαν καθηγητής μαθηματικών, στο τότε φροντιστήριο «ΖΗΝΩΝ», μετά σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός.

Ασχολήθηκα, στο παρελθόν, στην Τρίπολη, με διάφορες συλλογικότητες, εθελοντικές προσπάθειες και συνδικαλιστικά:

  • Γραμματέας και μετέπειτα πρόεδρος του «Συλλόγου μηχανικών Ελευθέρων επαγγελματιών Αρκαδίας»
  • Παλιός πρόσκοπος και για ένα διάστημα πρόεδρος της Ε.Κ.Σ. (Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης) του προσκοπισμού της Τρίπολης.
  • Με διάφορους άλλους συλλόγους της Τρίπολης (Φ.Ο.Τ.-Σ.Ε.Τ.- Χορωδίες κλπ).

Ακόμη και σήμερα αναφέρομαι με σεβασμό στον, μέντορά μου, Οθωνα Τσαμπλάκο και τον αείμνηστο Τάσο Σεχιώτη, στο επιτελείο του οποίου είχα μετάσχει, ενεργά. Διατέλεσα, για ένα μικρό διάστημα και γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ το 1989.

Λόγω ενός οικογενειακού ξενοδοχείου αλλά και διαφόρων άλλων παραγόντων, έλλειψα για σχεδόν μια 15ετία, στην Αθήνα. Ασχολήθηκα με διάφορα δημόσια αλλά και ιδιωτικά έργα, είμαι, όμως εξειδικευμένος στις ξύλινες κατασκευές, με έργα σε όλη την Ελλάδα. Αρέσκομαι να θυμίζω μια φράση του καθηγητή μου, στο Πολυτεχνείο, Θεοδόση Τάσσιου ότι χρόνος σημαίνει «πότε αρχίζω, πόσο θέλω να την εκτελέσω και πότε τελειώνει μια δουλειά»

Τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιούμαι, πάλι στην Τρίπολη και αποφάσισα να συστρατευτώ με το υποψήφιο δήμαρχο της Τρίπολης, Δημήτρη Βόσνο, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Έχω μια κόρη την Ματίνα

← Επιστροφή